Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Nieuws uit de praktijk


Van 16 oktober t/m 10 november is de kruising Molenstraat/Molenakkers afgesloten. U kunt de praktijk alleen bereiken via het terrein van GGZ via de kruising Molenstraat/Acacialaan. Op donderdag 3 november 16.30 - 17.30 is de jaarlijkse griepvaccinatie; kom dan bij voorkeur lopend of met de fiets. U ontvangt een uitnodiging thuis.
Lees verder »

Behandeling bij positieduizeligheid


Bij positieduizeligheid (BPPD) wordt u duizelig als uw hoofd snel van houding verandert (zoals bij omdraaien in bed, vooroverbuigen en omhoogkijken). De huisarts kan met u de Epley-beweging doen. Dan gaan de klachten vaak sneller over.
Lees verder »

Stoptober gestart


Op 1 oktober is de Stoptober-campagne begonnen. Rokers en niet-rokers helpen elkaar om 28 dagen te stoppen met roken.
Lees verder »

Stoptober 2017 van start


Ook dit jaar is er weer een Stoptober-campagne. Rokers en niet rokers helpen elkaar om 28 dagen te stoppen met roken. Aanmelden kan vanaf 8 september.
Lees verder »

Meer bewegen maakt gezonder


Meer bewegen maakt gezonder. De kans op een depressie, diabetes, een hartinfarct en een beroerte wordt kleiner. Ook een paar keer per week oefeningen doen die spieren en botten versterken is goed, veel stilzitten juist niet. Dat staat in de nieuwe Beweegrichtlijnen ...
Lees verder »

Alcohol tijdens de introductietijd


Deze week begint in enkele studentensteden de introductietijd. Een mooie en gezellige periode aan het begin van je studietijd. Vaak met alcohol. Kijk voor de effecten van alcohol op je gezondheid en tips op Thuisarts.nl.
Lees verder »

Thuisarts.nl is vernieuwd


Vandaag is een nieuwe versie van Thuisarts.nl gelanceerd. Met de nieuwe omgeving wordt de onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid nog beter leesbaar en toegankelijk.
Lees verder »

Antibiotica wel of niet afmaken?


Er is veel media aandacht voor een artikel van Britse artsen, waarin staat dat het afmaken van een antibioticum-kuur niet altijd nodig zou zijn. Het algemene advies om een kuur af te maken geldt echter nog steeds in Nederland. In vergelijking met andere ...
Lees verder »

WWW.thuisarts.nl


Wist u dat er op de website www.thuisarts.nl veel informatie te vinden is over klachten en gezondheidsproblemen. Van de website is ook een app te downloaden op uw telefoon of tablet.
Lees verder »

Psycholoog in de praktijk


Mevrouw Seinen werkt op dinsdag, woensdag en donderdag als GGZ psycholoog. U kunt een afspraak maken via de assistente of de huisarts. Er zijn geen kosten aan verbonden. Medisch Centrum Molenstraat is een geaccrediteerde praktijk.Een gekeurde praktijk heeft naar haar patiënten geluisterd.Het NHG-keurmerk geeft niet de garantie dat er nooit meer klachten zijn, hoewel de praktijk daar natuurlijk wel naar streeft.
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten