Griepprik

 

U kunt niet komen op het tijdstip dat vermeld staat op de uitnodigingsbrief? De griepmiddag is donderdag 1 november 2018 . Mocht u niet kunnen komen op het vermelde tijdstip kunt u deze middag op een ander tijdstip langskomen. (tussen 16.15 en 17.30 uur) Voor mensen die echt niet op de geplande middag kunnen komen is er een mogelijkheid tot het maken van een andere afspraak. Hiervoor kunt u bellen met de assistente.

Als ik verkouden ben kan ik dan de griepprik ook krijgen? Bij een verkoudheidsvirus, zonder koorts, kunt u de griepprik gewoon krijgen.

Kun je ziek worden van de griepprik? Ja, maar de kans hierop is heel klein. Heel soms voelen mensen zich de dag na de griepprik niet lekker. Ze hebben hoofdlijn, weinig energie en lichte koorts. Dit gebeurt dan vooral bij kinderen die nog nooit eerder griep of een griepprik hebben gehad. De plaats van de prik op uw arm kan de eerste dag pijnlijk, rood of dik zijn. Dit gaat binnen één tot twee dagen vanzelf over. Van de griepprik kunt u géén griep krijgen Als u besmet bent met een verkoudheidsvirus, kunt u daarvan ziek worden en zich grieperig voelen. De griepprik beschermt alleen tegen griepvirussen, niet tegen virussen die verkoudheid veroorzaken.

Is de griepprik niet gevaarlijk tijdens de zwangerschap? Nee, de griepprik is dan niet gevaarlijk. Zwangere vrouwen die bij de doelgroep behoren kunnen tijdens de zwangerschap rustig de griepprik krijgen. Dit gaat om zwangere vrouwen met een hartziekte, suikerziekte, een longziekte of met een lagere weerstand tegen infecties door ziekte of medicijngebruik.

Werkt de griepprik wel? Ja, de griepprik werkt. De griepprik maakt de kans kleiner dat u griep krijgt. Soms denken mensen dat de griepprik niet werkt, omdat ze ziek worden na een griepprik. In veel gevallen zijn ze dan niet ziek geworden door het griepvirus, maar door een ander virus. Bijvoorbeeld een verkoudheidsvirus. De klachten die bij dit virus horen kunnen lijken op griep.

Wat is het nut van de jaarlijkse griepprik? De griepprik verkleint de kans dat u griep krijgt. Als u na de griepprik toch de griep krijgt, bent u er meestal minder ziek van.

Voor uitgebreide informatie omtrent de griepprik kunt de de volgende website raadplegen www.rivm.nl/griepprik of Arjan Lubach